úterý 24. února 2015

Štrúdl z jogurtu a vloček


Štrúdl z jogurtu a vloček

Suroviny


2 hrnky ovesných vloček
2 jablka
400g bílého jogurtu
skořici
med
půl hrnku vody

Postup:


Do misky dáme vločky, vodu, jogurt a dvě lžíce medu (nebo jiného sladidla, já většinou používám flavdrops vanilku). Po promíchání vznikne tekuté těsto. Polovinu dáme na plech s pečícím papírem.


Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky nebo nastrouháme do misky. Ty pak posypeme skořicí. Jablíčka dáme na první vrstvu štrúdlu. Snažíme se je dávat do středu, aby šel štrúdl překrýt zbytkem těsta.


Nakonec zbylým těstem zalijeme první vrstvu s jablky. Štrúdl  pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat