pondělí 20. ledna 2014

MUAY THAI - Thajský box

MUAY THAI

- jedná se o bojové umění, které se pravděpodobně vyvinulo z čínských bojových umění
- Jedná se o jeden z nejtvrdších bojových sportů. Jsou povoleny údery lokty a koleny. Kromě suspenzoru, chrániče zubů a rukavic se nepoužívají žádné chrániče a zápasníci nastupují k zápasu bosí. 
- do české republiky se thajský box dostal poměrně nenápadně. A to sice díky jednoznačně cílevědomému a systematickému tréninku malé skupinky nadšenců v čele s Petrem Macháčkem. Ten je v současné době prezidentem České asociace ultimátních zápasů, prezidentem Czech Muay Thai Asociation a trenérem Muay Thai reprezentace České republiky.

Tréninky:

- Začátek - na začátku hodiny se rozehřejeme ať už nějaké poskoky nebo sparringy (cvičné boje ve dvojicích) v každé části je nějaké to posilování ve formě angličáků, kliku, dřepů, výpadů a různých cviků na břicho.

- hlavní část - se liší - některé dny si každý najde člověka do dvojice a trénuje se technika kopů i úderů (někdy jen v rukavicích a bandážích jindy používáme lapy), některé tréninky u nás je to čtvrtek se trénuje u pytlů.

- Závěr - zase nějaké to posilování a protažení.

Moje nejúžasnější rukavice ♥








Jedna s nejlepším trenérem na světě :D :))






4 komentáře:

  1. Vypadá to dost dobře :) a super fotky!! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som začala tiež cvičiť ale nie v takej kváze ako ty :) cvičím doma hlavne na brucho a nohy :) ale inak super super :) krásny článok
    Adysha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nejdůležitější je najít něco co tě baví ;) a děkuji

      Vymazat