neděle 21. července 2013

Zapečený lilek

Zapečený lilek

Suroviny

  • půlka lilku
  • 60 g žampionů
  • 30 g eidamského sýru
  • 30 g rýže basmati
  • vejce
  • lřička oleje
  • cibuli
  • sůl, pepř
Rýži uvařit v dvojnásobného množství osolené vody. Mezitím  vydlabeme půlku lilku, aniž bychom porušili slupku. Vnitřek lilku nakrájíme. Spolu s pokrájenými žampiony a cibulí dusíme na pánvi s trochou oleje. 
Podle potřeby podlíváme vodou. 

Po 15 minutách vmícháme rýži, vajíčko a zhruba polovinu nastrouhaného tvrdého sýru. Osolíme, opepříme. Vznikne nám směs, kterou naplníme lilek. Dáme ho do zapékací misky, posypeme zbylým sýrem a pečeme cca 30 minut na 180 °C. Podáváme s čerstvou zeleninou. Množství je vhodné jako večeře, možná jako nějaká svačinka, pokud si lilek připravujeme na oběd, tak rýže uvaříme více a použijeme ji jako přílohu.

Žádné komentáře:

Okomentovat