úterý 4. června 2013

Chilli con carne


Chilli con carne


Suroviny

Chilli s rýži :))
  • 1 lžíci oleje
  • 1 střední cibuli
  • 1 větší stroužek česneku
  • 1 červenou papriku
  • 1 lžíci chilli
  • 1 lžíci sladké papriky 
  • 360g mletého hovězího masa 
  • 1 kostku hovězího bujónu
  • 1 plechovku krájených rajčat
  • 70g rajského protlaku 
  • 1 plechovku červených fazolí 
  • 1 lžičku cukru
  • 10g hořké čokolády
  • sůl, pepř na dochucení
Do hrnce nalijeme olej a krátce na něm orestujte cibuli a česnek. Po pár minutách přidejte na kostičky nakrájenou červenou papriku, 1 lžíci chilli a 1 lžíci sladké papriky. Opět promíchejte a krátce restujte. 

Další na řadu přijde maso. Přidejte ho k ostatním surovinám v hrnci a pořádně rozmíchejte. Jakmile je i maso orestované a dostane tu správnou barvu, přidejte rajčata, protlak a kostku bujónu rozpuštěnou v 250ml horké vody. Nezapomeňte promíchat, přikryjte pokličkou a na mírném plameni vařte asi 20 minut. Občas to zkontrolujte, zda se omáčka nepřichytává. Případně přidejte pár lžic vody.

Po 20 minutách přidejte fazole, které jste předem slili přes sítko. Zamíchejte a vařte dalších 10 minut. Pak už přichází na řadu závěrečné dochucení. Nejprve ve vzniklé směsi nechte rozpustit hořkou čokoládu. Dále osolte a opepřete dle chuti, přidejte ještě 1 lžičku cukru.

Většinou jím s celozrnným chlebem nebo rýží :) ale výborná je i tortila nebo těstoviny :)

Žádné komentáře:

Okomentovat