pondělí 27. května 2013

Kuřecí maso v rajčatové omáčce

Kuřecí maso v rajčatové omáčce

Suroviny 

  • 300g kuřecí prsa
  • 4 střední rajčata
  • 1 cibule
  • stroužek česneku
  • vývar
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky nebo proužky. Dáme si je do mísy, osolíme a opepříme. Na stejně malé kousky nakrájíme rajčata.

Cibuli nakrájíme na jemno. Dáme opéct na malou trošku oleje na pánvi. Restujeme do sklovata. Poté přidáme maso a osmahneme, dokud není maso po celém povrchu bílé a zatažené. Přidáme trochu silného vývaru z hovězího masa nebo z kuřete (asi 1/2 hrnku) a podusíme.

Po chvilce přidáme nakrájená rajčata a prolisovaný česnek. Opět lehce podusíme (cca 5 min.). Po chvíli nám rajčata změknou a vytvoří rajčatovou omáčku. Ke konci ještě dochutíme dle potřeby solí. 

Jako přílohu nejčastěji používám těstoviny :) ale myslím, že by se hodila i rýže :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat